Анимационният герой Джон Дилерманд прилича малко на пластилинено човече: дребничък, старичък,

...
Анимационният герой Джон Дилерманд прилича малко на пластилинено човече: дребничък, старичък,
Коментари Харесай

Нещо гнило в Дания: спорове около Джон с най-дългия пенис

Анимационният воин Джон Дилерманд прилича малко на пластилинено дребосъче: миличък, старичък, със засукан мустак и облечен е в демодиран бански костюм на червено-бели райета, написа Дойче веле. Джон Дилерманд обаче има и още нещо: най-големия пенис в света. С него той може да прави всичко: да го развява, да наподобява конфузно или пък да избавя света, в случай че му разрешат. Или най-малко - в случай че Джеймс Бонд му отстъпи мястото си…

Джони Пишльото, както би могло да звучи името му на български, към този момент обаче се бори основно с дребните провокации на всекидневието. Неколкометровият му орган, който е раиран като банския, по-скоро наподобява на една от тези захарни пръчки, които се продават по панаирите. Понякога Дилерманд извежда кучета на разходка, а в случай че някое побегне - лови го благодарение на своя пенис и парче колбас. Със своя невероятен орган той може да лети като хеликоптер, може да издига знамена, да боядисва стени и въобще - да прави всевъзможни дивотии.

Новият анимационен сериал на датската социална телевизия DR явно се приема добре от целевата група - деца сред 4 и 8 години. Шестгодшният Малте, да вземем за пример, споделя, че е доста занимателно: " Джон не е като другите, тъй като има голям пенис, но напряко доста дълъг! ". А седемгодишната Дилара прибавя: " Не е нито срамно, нито... необичайно. На мен ми е просто смешно. ".

Планирано е сериалът да има най-малко 20 епизода, като 13 към този момент са налични онлайн. Някои родители и датски политици обаче считат, че основателите му са отишли прекомерно надалеч в желанието си да разсмеят дребните.

" Достойнството " на Дилерманд разбуни духовете измежду възрастните датчани (а също и тези отвън границите на страната). Крайнодесният датски политик Мортен Месершмит счита, че сериалът би трябвало да се спре: „ Не мисля, че това децата да гледат гениталиите на възрастен мъж, би трябвало да се трансформира в нещо обикновено “, написа той във „ Facebook “. „ Това ли би трябвало да демонстрира една социална телевизия? “

Остри рецензии към сериала идват и от редовете на придвижването #MeToo, които считат, че той е удар върху равенството сред половете; както и от експерти по джендър-проблематиката като Кристиан Грус. Той счита, че с дългия си пенис Джон Дилерманд въплъщава един характерен джендър-стереотип. " Живеем във времена, в които сексуалността и възгледите за тялото са подложени на редица подозрения, така че би трябвало да се откри и някаква противотежест на Джон Дилерманд ", споделя Грус.

Няма потребност от противотежест, дава отговор Мортен Сков Хенсен, началник на детския ефирен канал:  " Това не е стратегия, която изяснява на децата обстоятелствата за човешкото тяло. Това е една неуместна галактика на комични конфузии, в центъра на която е воин с раиран пенис, достигащ до 10 метра дължина. " Хенсен явно вписва анимационния сериал в дългата традиция на публичния ефирен канал, който от много време слага под подозрение всевъзможни табута и безцеременно ги громи, прибавя " Дойче веле ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР